maanantai 13. syyskuuta 2010

Praha sekä Terezín

Kiirettä pitää. Eilen oltiin Prahassa turisteilemassa, tänään käytiin Terezínin keskitysleirillä. Aikataulu on niin täynnä, että torstaina jätin urheiluaktiviteetit väliin ja huokaisin illan omassa seurassani. Uusia ihmisiä voi jaksaa vain tiettyyn pisteeseen saakka, ja kun otan välillä pienen tauon, olen mukana taas pitempään.

Eilinen Prahan reissu oli lähinnä valokuvaamista ja ilmassa keikkuvan opaskirjan seuraamista. Ns. pääopettajamme Maruška oli oppaana (eli näytti tietä sillä kirjalla), prahalainen kun on. Kello 7.30 oli lähtö, ja heräsin itse asiassa jopa kuudelta, koska kämppis lähti töihin aikaisin.



Prahan linnan vartiosotilas

Kiersimme linnan, Kaarlen sillan, juutalaiskaupunginosaa, pyhän Mikulašin kirkon, Vanhankaupunginaukion, Vaclavin aukion ja vähän kaikenlaista turistikamaa. Eipä tarvitse niitä pakkokuvia sitten kovasti ottaa, heh.


Lennonin muuri
Päivän parasta antia oli kuitenkin ehkä illan festarit. Täällä Ústíssa oli nimittäin Barevná planeta -nimiset maailmanmusiikkifestivaalit. Se käsitti lähinnä skata ja reggaeta, mutta mikäs siinä, hyväntuulista musiikkia enimmäkseen. Ihmisiä oli hirveästi liikkeellä, ja yllättävän paljon lapsiperheitä ja koiria vielä myöhemminkin illalla. Tsekki on muutenkin lähinnä koirien paratiisi, ne kulkevat mukana pubissa ja kaupungilla ilman hihnaakin. Tosin jokunen on tullut vastaan kuonokopassa, ja hihnattomat käyttäytyvät moitteettomasti.

Epämääräinen kuva festarien jatkoilta
Löysimme tiemme irkkupubiin pari kilometria luultua kauemmaksi, ja siellä olikin sitten festarien esiintyjiä lavalla. Hauskaa oli, ja tsekkiäkin tuli harjoiteltua ihan tositilanteessa. Minua luultiin tsekiksi, mutta ajokortti sitten vakuutti. Oikeasti kielitaito ei ole ihan noin vahva...

Terezín veti vakavaksi. Siitä näemmä lisää myöhemmin. Nukkumaanmenoaika, sanoo kello.

Ei kommentteja: