sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Karlovy Vary

Vähän nuhistaa ja ahistaa. Auringonhattu-uutteen ja Finrexinin voimin eteenpäin, ei tää kovin paha ole.

Tänään matkasimme aamuyhdeksältä Karlovy Varyn kylpyläkaupunkiin. Juna oli vain 15 minuuttia myöhässä. Junissa ei istumapaikoilla tunnetusti saa kovin hyvin nukuttua, ei nytkään.

Kaupunki tunnetaan saksaksi Carlsbadina, ja se on kuuluisa kuumista lähteistään. Mekin maisteltiin muutaman lähteen vettä. Ensimmäinen oli noin 40-asteista ja maistui hyvältä kivennäisvedeltä. Toinen oli 62-asteista ja suolaista. Hellittelin sillä kurkkuani.

Kaupunki oli nättinä, eikä koko päivänä ees satanut vaikka niin vähän uhkasi säätiedot.

Tomáš Garrigue Masaryk oli Tsekkoslovakian tasavallan ensimmäinen presidentti ensimmäisen maailmansodan jälkeen, ja tärkeä valtiomies tsekeille.
Kiipesimme näköalatasanteelle, sieltä näki söpöt talot korkealta. Jee. Jokunen jugend-linnanenkin näkyi.
Kurttuiselta näyttävän lasipötkön sisällä purskahtelee suurin Karlovy Varyn kuumista lähteistä. Olisiko viiteen-kuuteen metriin noussut siinä meidän katsellessamme. Lähteiden vedellä on hoidattanut itseään niin Atatürk kuin Goethekin, mikäli Wikipediaa on uskominen.

Paikka on myös Becherovka-yrttiliköörin kotipaikka. Kuulemma Becherovkalla voi hoidella niin ruuansulatusvaivoja kuin migreeniäkin. Tiedä häntä.

Venäläisiä turisteja on runsaasti sikäli, että lähes kaikissa puodeissa oli kyltit kyrillisillä. Joskus b:t ja taka-i:t oli hiukan sekoitettu, mut ei se mithän.

3 kommenttia:

dihdih kirjoitti...

Hetkeksi käännän katseeni, ja blogi senkun täyttyy teksteistä ja kuvista! Hienoja kuvia ja hyviä tarinoita, puhtaat vaatteetkin sait:)

Anonyymi kirjoitti...

kivoi kuvei, hassua että ne vedet oli juomakelpoisia. maistuko tukkaselta niinkun suomalainen puistosuihkulähteen vesi? (ei, sitä ei oltu tarkotettu juotavaks, vaan kloorin maku puski pintaan kuten olettaa saattaa, mutta oli kuuuuma ja piti kokeilla)
-k

Senja kirjoitti...

Dih: Niinpa paasi kaymaan :P Kiva ku luet!

K: Ne on mineraalilahteita, ensimmainen maistui kuplattomalta mineraalivedelta {silta mita saa kaupasta pullossa tiedathan} ja toinen oli suolaista. Flunssakurlausvetta :P