torstai 9. syyskuuta 2010

Internationaaleja vampyyreja

Social games oli niitä tavallisia leiri- ja tutustumisleikkejä: istu viereiselle tuolille (vaikka siinä olisi ihminen) kun värisi sanotaan (červené, zelené, žlutá a modrá barva), kun vampyyri hyökkää, ota johonkuhun katsekontakti ja joku pelastaa sinut sanomalla jotain tsekiksi (ahoj! jak se máš! pes!), esitä (onneks englanninkielinen) sana pantomiimina ja ryhmäsi arvaa sen. Heh heh kun on hauska leikkiä väreillä ja tsekkinäppiksellä.

Muuta ohjelmaa tänään päivittäisten kielituntien lisäksi oli vierailu Ploskovicen kesäpalatsissa ja sen lähellä sijaitsevassa Litoměřicen kaupungissa. Ploskovice oli kuin Pietarhovin konservoitava pikkupikkusisko. Sievä kyllä kunnossa olevilta osin. Muotokuvissa esiintyi muun muassa aikanaan Euroopan rumin hallitsijapariskunta, enkä rupea nyt valitettavasti googlettamaan, ketkä. Franzeja ja ferdinandeja ja josepheja vilisee vähän liikaa.

Litoměřice oli sellaisella keskusaukiota-ympäröiviä-pastellinvärisiä-krumeluurijulkisivuja -tavalla kaunis. Mentiin kaakulle ja teekupilliselle Suomi-tyttöjen kanssa. Niillä kahdella muulla on missiona etsiä täydellinen suklaakakku. Litoměřicessa ei onnistanut, mutta osasin puhua tsekkiä ruokien tilaamisen ja paikallisen viinin ostamisen verran. Jess.

Ustissa on kaksikin linnaa. Kummassakin on tarkoitus vierailla. Väkeä on 100 000, ja kaupungin loisto on menneisyydessä: tämä oli aikanaan Itävalta-Unkarin suurin sisämaasatama. Mutta on tää ns. Euroopassa oleminen vaan hauskaa. Ploskovicen palatsiin oli nimittäin bussiajoa ehkä kolme varttia, ja sinä aikana ehdittiin ajaa ehkä neljän isomman pikkukaupungin lävitse, ja koko ajan oli asutusta näkyvissä. Tiheää, kun vertaa koti-Suomeen. Yksi kaupungeista oli nauhamaisuudestaan tunnettu Lovosice. Sanonta kuuluu: "To je dlouhý jak Lovosice."

Olen muuten huomannut, että parilla saksalaisella tytöllä on loistavan sarkastinen huumorintaju. Turkkilainen tyttö taas oli meidän ryhmän ässä pantomiimileikissä. Toinen briteistä on niin ilmiömäinen pianisti että oikeasti hirvittää, ei ihme että tyyppi menee Prahan arvostetuimpaan musiikkiakatemiaan soittelemaan.

Olen taas aika epäjohdonmukainen, mutta otan vastaan rakentavaa palautetta :D 

3 kommenttia:

Bee kirjoitti...

Jee tutustumisleikkejä! :D Hei onks sulla tuol mitää et tät blogia pystyis seuraa esim. google-tilin tai blogilistan tai jonkun kautta?

Senja kirjoitti...

Höm blogilistalla ainakin oon, ton google-lukemisenkin voisin lisätä. Jos osaan :D

Dihdisi kirjoitti...

Oot vaan niin Senja. Ihana tietää, että sulla menee hyvin:)