torstai 23. syyskuuta 2010

Lahdon hetki lahestyy

Viimeiset oppitunnit ovat ohi ja huomenna on loppukoe. Meita on peloteltu, etta jos ei koe mene lapi, Erasmus-rahat pitaa maksaa takaisin. Opettajamaisin opettajista sitten paasti suustaan, etta koskaan kukaan ei ole reputtanut, joten ei se koe varmaan ihan hirvea ole. Se koostuu kolmesta osasta, jotka ovat kirjoittaminen, luetun ymmartaminen ja puhuminen. Oikeastaan odotan puheosuutta. Joku piuha paassa on varmaan vaarassa topselissa...

Eilen en tehnyt mitaan erityista, paitsi kavin kaksi kertaa ruokakaupassa ja juttelin ystavan kanssa Skypessa koska oli sen synttarit. Sori, etten en laulanut, tajusin vasta jalkeenpain! Taalla asuntolan nettihuoneessa on silloin talloin lauleltu meidan oppimia tsekkilaisia lauluja, joten en olisi ollut ensimmainen hoilottelija. Skype on ihmeellinen asia.

Ai niin, sen verran eilen oli merkittava paiva, aamulla myohastyin tunnilta. En tosin ollut ainoa. Ma kyllakin olin kipea ja siks nukuin ylipitkaan, muu myohasteleva porukka taas oli tullut pikkutunneilla kotiin Prahasta laivabileista. Jokilaivalla oli ollut parisataa ihmista, ja kuulemma aikamoinen sillipurkkitunnelma.


Perjantaina tapahtuu siirtyminen tasavallan paakaupunkiin, kauniiseen Prahaan. Muutan asuntolaan nimelta Hostivař. Se sijaitsee lahiossa, ehka kahdeksisen kilometria Prahan keskustasta, joten sen nimenomaisen alueen kauneudesta en varmaksi tieda. Epailen hiukan, mut pistan sitten valokuvia todisteeksi kun perille saakka paasen. Talla kertaa matkasta on tuleva mukava, koska kuljen kahden kaverin kanssa. He muuttavat samaan asuntolaan, joten raahaamme toinen toistemme pakaaseja.
 
Tanaan kaytiin uimahallissa. Se nakyy hienosti asuntolan ikkunoista. Kauempaa se oli huomattavasti fiinimman nakoinen, kaareva turkoosi katto ja korkeat ikkunat, taustalla syvanvihrea metsikko. Lahelta ja sisalta tunnisti helposti rakennusajan ja rakentajat. Jostain 70- ellei perati 60-luvulta, veikkaisin. Saunaa en loytanyt, vaikka sellainenkin siella kuulemma on, mutta jonkinlaiseen hoyryhuoneeseen saksalaisen kaverini kanssa paadyttiin. Lammin siellakin tuli, vaikka oli hassua seisoskella kaakeloidussa huoneessa, johon pukkaa kolmesta putkenpaasta kuumaa hoyrya, ja penkkeja on vain yhdella seinalla. Ulkopuolella oli sitten allas taynna viileaa vetta, joten me harrastettiin jonkinlaista semi-avantoilua siina. Kerroin samalla meidan saunatontuista. Ja myos siita, miten armaitten sisarusteni kanssa pienena kulutettiin saunassa aikaa keksimalla lauluja.

Ei kommentteja: