keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Onks pakko jos ei haluu

Kuvauksellisella majavalla on hiekkarintalappu.

Katselinpa taas hakusanoja, joilla blogiini on tultu. Ne ovat toisinaan lievästi huvittavia, toisinaan vähän enemmänkin. Blogiani haetaan sen nimellä säännöllisesti. Helpommalla pääsisi, jos senjansuunta piste blogspotin kirjoittaisi osoiteriville, mutta kukin tyylillään. Paras on ollut ehkä "matkakiva", jolla on blogiini tultu parikin kertaa. Se ei edes esiinny tuossa muodossa täällä, vaan guugeli on ollut supertehokas, kun jossain kommentissa matka ja kiva ovat olleet vain pilkun päässä toisistaan, ja se on ne täältä bongannut. Lisäksi on toki etsitty maailman pienintä kanalintua ja alivuokralaista kesäksi, mutta ne nyt on ihan tylsiä, kun olen niistä puhunut ja sen jopa muistan. 

Joltakulta on ollut kadoksissa 200 ruplaa, ja hän on sitä lähtenyt etsimään internetistä. Toivotan menestystä. Myös meidän tyttöjen jännittävä keskiviikkopäivä silloin helmikuussa on kerännyt yleisöä: "lukon kieli jumissa" tuo edelleen muutaman tyypin viikossa.

Sitä en osaa selittää, miksi tänne on tultu hakusanoilla "kana sienikastike". Bratislavan tai Plzenin bussiasemien haut ymmärrän, mutta en valitettavasti pysty tarjoamaan tarkempaa tietoa, kuin että Bratislavan bussiasema näyttää julisteineen ja betonirakennelmineen hämärän kaupankäynnin keskukselta, ja siellä yläkerrassa oleva vessa maksaa muistaakseni euron (ei paperia).

Kaikkein hämmentävin tuli tänään: "ilman viisumia Pietariin". Tässä sattuu olemaan sellainen juttu, että tuota Suomen ja Venäjän välistä rajaa ei voi ylittää ilman sitä kivaa, vähintään viidenkympin arvoista tarralappua siellä passin sivulla. Toki jos hakija on sattunut olemaan vaikkapa suomentaitoinen Israelin kansalainen, asia on vallan toinen, sillä näiden maiden välillä on viisumivapaus. Suomalaista en kuitenkaan kehottaisi kokeilemaan onneaan viisumittoman madventure-matkailun alalla.

Ettei asia jäisi epäselväksi, toistan: ilman viisumia Suomen kansalainen ei voi matkustaa Pietariin.

//Ja nyt sitten korjaan sanojani: kyllähän sinne Pietariin ilman viisumiakin pääsee, jos lähtee 72 tunnin risteilylle. Hyvä, että päivittelin tätä kämppikselle, koska itse en olisi muistanut risteilyjä. Tämä on kyllä vähän tyhmää, että kerrankin mulla on kunnon vaahtoamisaihe, ja sitten olenkin itse unohtanut faktoja... No, häntä pystyyn ja niin edelleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

-- kana sienikastike -- kyllähän sinä olet monesti kertonut ruokailuista, onkohan tuollainenkin nautinto ollut.
Aurinko paistaa ja viikonloppu alkaa. Pääsemme ajelulle Turkuun.
-mmeli

Senja kirjoitti...

Turku jee! Multa loppui tänään hiirestä patterit. Aurinkoa teille!