lauantai 12. helmikuuta 2011

Freestylemeikit

Lauantain ohjelmassa oli rauhallinen uutistenluku. Vedimme päivävaatteet päälle vasta kolmen aikoihin, vaikka edellinen ilta ei ollut kulunut sen hurjemmin kuin listahittejä kuunnellen ja koneella nököttäen.

Gorkin puiston portti
Iltapäivällä otimme suunnan kohti Leninski prospektilla olevaa ostoskeskusta. Siellä totesimme olevamme kunnon moskvitskoja, koska olimme kaikkien muidenkin mummujen tavoin päättäneet tulla lauantaiostoksille. Ei se ehkä vielä ollut mikään hulluin ruuhka, vaikka hedelmäosastolla olikin niin täyttä että nälkäisemmältä olisi zen loppunut kesken.

Porttien ulkopuolella oli jääveistoksia. Hankalia kuvattavia pirulaiset.

Kotimatkalla onnittelimme itseämme hyvästä ajoituksesta, sillä Gorkin puistossa avattiin juuri portit freestyle-laskun maailmancup-kisojen miesten kilpailua varten, ja mehän menimme katsomaan! Portilla oli kova tungos, kun kaikki halusivat yhtä aikaa sisään, mutta yhden töytäilyn jälkeen oli väljempää. Kahdesta metallinpaljastimesta mentiin läpi, "eikö varmasti ole viinaa", sitten vatsantäytteeksi blinit Teremok-kärrystä. Mulla oli rahkatäytteinen. Että on ollut ikävä tämäntyyppistä rahkaa, täyteläistä ja makeahkoa.

Kilpailupaikka ainakin oli selvä jo portilta asti: keskelle puistoa oli rakennettu hervoton mäki! Katseltiin sitä sitten kotimatkalta sillalta.

Varsinaisen kilpailun alkua odotellessa ihmisiä viihdyttivät Kirkalta kuulostava Grigori Leps (jonka ekan biisin tunnistin :P) ja Natalia jotain, jonka ensimmäinen kappale oli Алехандро eli Gagan Alejandro venäjäksi... Myös esiintyivät moottoripyörällä ja moottorikelkalla jättihyppyjä suorittavat heput. Miten toimea mahdetaankaan piireissä kutsua.


Siellä se lentää!
 Oli kylmä. Sääsivuston mukaan miinusasteita ei ollut kuin 12, mutta se tuntui paljon enemmältä. Seisoimme tunnin paikallamme lumisateessa, mikä oli epäilemättä järkevä teko, mutta kameran käyttely ei ollut tarpeeksi liikunnallista verenkierrollemme. Piti lähteä kotiin ennen kilpailun alkamista, mutta nähtiin sentään jotain harjoitushyppyjä. Huomennakin kuulemma on jotain tapahtumaa puistossa. Vähintään voisi mennä luistelemaan.

Tuo karvahattunainen! Sudenpentu ehkä :P
Jos tuollainen karvalakki lämmittäisi?

Ei kommentteja: