torstai 6. tammikuuta 2011

Sanakirjajee ja täiongelma

On täällä tyttö kyllä nyt onnellinen, kun on uusi sanakirja hyllyssä, eikä tsekkiläiskoukeroita tarvitse enää ihan joka ikinen kerta kaivella guuglen uumenista. Ihanainen vihreä alennusmyynnistä löytynyt ystäväni saattaa minut läntisimmän slaavikielen saloihin. Aivan nappiostosta tosin ei tullut tehtyä, koska sanakirjan tekijät ovat katsoneet parhaaksi liittää hakusanojen yhteyteen rektioiden sijaan yleisiä adjektiiveja. Kiva tämäkin, mutta niiden adjektiivien taivutus on usein hiukkasen akuutimpaa. No, onneksi nätit värikuvat historiallisista kenkämalleista, korvakorujen kiinnittämisen tyypeistä tai 1900-luvun takkikuoseista pelastavat paljon.

Jos on ainekirjoittaminen joskus ollut tahmeata, niin nyt se liikkuu vähemmän kuin sen kuuluisan täin kokovartalokipsissä oleva kumminkaima. Ei voi edes palkata ketään tökkimään kuumennetulla hiilihangolla, kun en kehtaa kämppikselle sanoa :D No, ylihuomenna tulee sitten tuomio. Luennot eivät muuten lopukaan vielä tällä viikolla, kun on hieman kompensoitavia kertoja jäljellä. Tämä siis luennoitsijan puolesta, eli opettaja on peruuttanut tunteja. Eilen tuli yksi lisää, kun ovessa oli lääketieteellisistä syistä -lappunen jälleen kerran.

Yksi tietty henkilö voi lakata raapimasta päänahkaansa. Vaikkei järjestys meidän kämpässä ihanteellinen olekaan, ei täällä sentään syöpäläisiä liiku. Jääkaapistakin just putsasin pois (jonkun muun sinne jättämän) kuivan tomaatinpuolikkaan, ei ollut edes homeessa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jokos ne tädit ovat palanneet ja imuri-pimuri käynyt kylässä huonessanne, että viimevuotiset muruset olis poistuneet? Siten ei lattialla keväällä kasvaisi kauraa yms kävelyä haittaavaa hahtuvaa. kysyy -mmeli

Senja kirjoitti...

Eipäs puhuta rumia siellä.

(Liikaa opiskeluun liittyviä erittäin tärkeitä ja oleellisia kiireitä.)

Senja kirjoitti...

Sitä paitsi en oo keväällä täällä :PP