maanantai 4. toukokuuta 2009

Jään tänne vielä

Kävin tänään tiedustelemassa kesäkuun kursseista. Jännitin etukäteen hiukan sitä, saanko yleensä jäädä tänne, kun filologit olivat puhuneet, että heidän jäämissuunnitelmiaan kohtaan oli oltu hiukan nihkeitä. Asia voi johtua siitä, että heillä on lyhyemmän pakollisen harjoittelun takia (11 vkoa) yksikertaviisumi, ja meille kääntäjille tuli 14 viikon takia monikertaviisumi.

Saahan tänne siis jäädä. Parisataa euroa pitää maksaa (Aleksanteri-instituutille vai tänne kansainväliselle osastolle, vielä ei tiedetty). Kun ilmoitin, että haluaisin muuttaa asuntolaan, mister Nikolai Sergejevits rupesi tiukkaamaan, miksi haluan perheestä pois. Olenko ehkä kyllästynyt? Miksi minä sieltä pois haluan? Koetin sopertaa jotain. Olin aika hämmentynyt, koska ei tällaista ruvettaisi Suomessa kysymään. Asia olisi ilmoituksella selvä. Samoin mies tiukkasi, miksi haluan lähteä käymään Tsernobylissä, eikö meitä sinne lähtijöitä ollenkaan huoleta oma terveytemme. "Eihän siellä ole mitään nähtävää, mitä te sinne haluatte mennä?" Ei ehkä ole nähtävää mutta kiinnostaa se silti. En minä sitä osannut selittää.

No, kesäkuun kurssit ovat 1.-26.6., joten taidan juuri ja juuri ehtiä kotiin serkkuni valmistujaisiin. Ja omille synttäreilleni :D Opintotukiasiat pitää selvittää nyt kun vuokra laskee ja opiskelen kesällä.

Pitää lentää, lähdemme tutustumaan nunnaluostariin, jossa on abbedissana suomalainen nainen. Saa nähdä, mitä meidän hameille sanotaan, ne kun eivät tässä kuumuudessa ihan yllä polveen asti...

3 kommenttia:

dihdih kirjoitti...

Hyvä että kesäkurssit järjestyivät! Mutta kuka on järjestämässä mun vastaanottokomiteaa, kun tulen Suomeen 11. kesäkuuta (tulee tasan 10 kuukautta täyteen Amerikassa)? Saanpahan tehdä yhteispaketin sun tuliaisista ja synttärilahjasta:)

Senja kirjoitti...

Nii-i, se onkin aika menetys kun en pääse hihhuloimaan sua kotiin! Senkin iivul lahjamonsteri, aiheutat mulle mielettömiä paineita...
Nyt ei irtoa tämän enempää kommenttia, törmätään taas :)

dihdih kirjoitti...

Olen hirveä lahjamonsteri (joka tosin panikoi, mahdatko tykästyä siihen mitä mulla on vai kiitätkö kauniisti ja heität tilaisuuden tullen menemään) mutta tykkäänkin olla:)

Saanko tehdä toivomuksen blogikirjoituksesta? Haluaisin lukea mielipidettäsi ja kokemuksiasi suomalaisten naisten ja venäläisten naisten eroista, miksei vaikka miestenkin.