tiistai 23. marraskuuta 2010

Keilauspeukalo

Eilen vei kämppikseni minut keilaamaan lääketieteenopiskelijoiden masinoimaan iltaan. Opin, että heitän keilapalloa yhden kierroksen ajan erinomaisesti, mutta sitten tekniikka pettää ja pallo kalahtaa usein vasemman laidan ränniin. Sen verran ehdin kolmen kierroksen aikana opetella parempaa heittotapaa, että sain pallon useammin kuin muutamaan kertaan siihen keilaan kuin halusinkin.

Tapasin keilauspaikassa ensimmäisen egyptiläiseni, ja myös Oulussa Erasmus-vaihdossa olleen tšekkipojan. Kyykkää muisteli, teekkarit kuulemma pelasivat sitä erittäin taidokkaasti. Tämä Petr, kuten muutama muukin Suomessa vaihdossa ollut, on kiertänyt maata enemmän kuin minä. Käyty oli Tampereen museot, Rovaniemi ja Kuopio, ja varmasti moni muukin paikka. Pitäisiköhän ottaa jonkun kesän ohjelmaksi kotimaan kiertäminen ettei tarttisi hävetä: "Lappeenranta? Jyväskylä? En mä oo koskaan käyny." Lahdessa on sentään pitänyt pyörähtää kun Tolstoi-junaan sieltä kerran hyppäsin.

Muuta eilistä ohjelmaa oli jännittävä episodi nimeltään vuokranmaksu. Se maksetaan respaan käteisellä office hoursien aikana, eli klo 8-11.15 ja teknisen tauon jälkeen taas 12-15. Kämppis lähti puoli kahden maissa ruokakauppaan. Pari minuuttia huoneen oven kolahduksen jälkeen tuli puhelu: "Muista sit kans maksaa, täällä on kauhee jono."

No, minulta meni vielä puoli tuntia ennen kuin pääsin nämä neljä kerrosta alemmas, mutta aulassa odotti yllätys: oli typötyhjää! Neljä espanjalaista tyttöä muodosti jononpoikasen, mutta he vain pyysivät pölynimurin ja lähtivät saman tien menemään, joten minua ja ehkä italialaista poikaa palveltiin samaan aikaan. Toimituksessa, johon kuului myös rahan nostaminen (huomaavaisesti asuntolan aulassa on pankkiautomaatti), kului aikaa ehkä kymmenen minuuttia. Olin varautunut vähintään puolen tunnin jonottamiseen, ehkä kello kolmen lähestyessä tšekkiläisten vetoomuksien harjoitteluun, kun muutama muukin mattimyöhäinen haluaa maksaa kahdestatoista neliöstään. Kävi tuuri!

(Pahoittelen tämän tekstin kummallisia sanajärjestyksiä, harjoitin siskon kanssa hieman toisen käden oikolukua ja nyt ei ajatus kulje. Tai kulkee, mutta vähän mutkan kautta.)

Ei kommentteja: