tiistai 21. kesäkuuta 2011

Lauantaista

Viime lauantaina edustin jälleen koko Suomea. Joka todettiin neljäsosaksi Moskovaa, mikä ei ole kovin paljon verrattuna loppuun Venäjään, joten pystyn sittenkin ehkä kestämään tämän.

Toisin sanoen olin iloisella piknikillä Pokrovsko-Streshnevskin puistossa Moskovan laitamilla. Joukkoon kuului enimmäkseen venäläisiä mutta ah niin ilahduttavasti skandinaavitoveri A Ruotsista sekä yllättäen tansanialainen C. Kun oltiin päästy sopuun piknikpaikasta, oli käytävä pieni leikkimielinen tahtojen taisto siitä, onko shashlikkien eli grillivartaiden paistaminen naisten vai miesten hommaa. Kyllä se oli miesten hommaa, eikös meikäläisittäinkin mies usein hoida sen grillauksen. Kun on tulikin ja kaikkea :)

Keskustelusta en enää muista muuta kuin että se oli kiinnostavaa ja minulta kysyttiin, oliko Suomessa oikeasti kieltolaki ("Joo, 30-luvulla." -"Ai oli?! No kai kotipolttoista tehtiin?" "..."). Aktiviteetteja olivat myös lentopallo, jossain vaiheessa yksi meidän tyyppi pelasi koko viereisen piknikseurueen kanssa, ja sulkapallo. Sain yhden osuman lentiksestä. Kiitän sitä, joka ehti huutaa varoituksen, koska muuten en olisi ehtinyt varautua.

Ilta päättyi hämärän tuloon vaikka ruokaa oli vielä paljon tuhoamatta. Hyppäsimme paikallisjunaan ("Höh, ihan turha tää paluulippu kun ei me menty mistään porteistakaan") ja nuokuimme metrossa kukin omaan kotiinsa. Olipa kivaa.

Ei kommentteja: